Достапни линкови

СДСМ бара претпазливо трошење на парите од ММФ


СДСМ бара од Владата максимална одговорност за трошењето на парите и задолжувањето кон странство, особено на парите од новата кредитна линија со ММФ. Потпретседателот на партијата Зоран Јовановски изјави дека 480 милиони евра од ММф не се подарок, туку кредит и ќе треба да се враќаат.
Тој додаде дека парите не треба да се користат за тековните проблеми, туку само ако во иднина се случи некој непредвиден шок во странство
XS
SM
MD
LG