Достапни линкови

Штрајк на вработените во јавниот превоз во Атина


Вработените во јавниот собраќај во Атина денеска ќе штрајкуваат поради измените кои ги подготви владата за преструктуирање на секторот и за промени во работните односи, кои според нив ќе доведат до отпуштања и до намалување на платите. Во главниот град на Грција 24 часа нема да се движат тролејбусите, автобусите, метрото, како и електричната железница и трамваите.
XS
SM
MD
LG