Достапни линкови

Османи: Македонија презема мерки за превенција од климатските промени


Министерот за здравство Бујар Османи денеска оддржа говор на министерскиот состанок во Канкун што го организира Светската здравствена организација. Министертвото за здравство соопшти дека Османи изјавил дека во Македонија активно се дејствува во насока на подигнување на свесноста за климатскиет промени, со акцент на заштита на ранливите групи од населението од повеќе можни опасности, како што се порастот на температурите, зголеменото УВ зрачење, обезбедувањето здрава вода и храна и други области неопходни за обезбедување здрав живот.
XS
SM
MD
LG