Достапни линкови

Груевски: Кризата полека го губи здивот


Позитивните пoказатели кои доаѓаат во последните месеци од статистиката, како што се раст на извозот и увозот, на девизните резерви, како и падот на каматните стапки, покажуваат дека има позитивни придвижувања економијата. Ова го изјави денеска премиерот Никола Груевски.Тој додаде дека кризата полека го губи здивот и следната 2011 ќе биде година на значајано опоравување од светската економска криза. Груевски истакна дека сето тоа во голема мерка ќе зависи од движењата во ЕУ затоа што најголемиот дел од извоз и трговијата е поврзани со земјите од ЕУ.
XS
SM
MD
LG