Достапни линкови

Германија нема да транспортира нуклеарен отпад до Русија


Германија денеска се откажа од плановите да се транспортира радиоактивен отпад до Русија. Министерот за заштита на животна средина Норберт Роетген изјави дека не бил доволно убеден оти процесот безбедно ќе биде извршен.Германија во септември одобри нуклеарниот отпад од истражувачкиот центар во Источна Германија да се транспортира до Мајак кој се наоѓа на 2 илјади километри источно од Москва.
XS
SM
MD
LG