Достапни линкови

Извештај за соработката на екс Ју-републиките со Хашкиот Трибунал


Главниот обвинител на Хашкиот Трибунал Серж Брамерц пред Советот за Безбедност на Обединетите нации денеска ќе го претстави извештајот за работата во кој се содржани оценки за соработката на земјите од поранешна Југославија со Трибуналот. Во редовниот полугодишен извештај кој ќе биде презентиран во седиштето на Обединетите нации во Њујорк, ќе има и оценка за соработката на Србија во потрагата по Ратко Младиќ и Горан Хаџиќ.
XS
SM
MD
LG