Достапни линкови

Кина бара продолжување на Кјото протоколот


Шефот на кинеската делагација Веи Су на денешниот меѓународен собир во Канкун за климатски промени изјави дека дека е неопходно да се продолжи рокот на траење на Кјото притоколот. Тој побара што е можно поскоро да се постигне договор пред да истече датумот на важење во 2012-та година. Со Кјото договорот најразвиените индиустриски земји се обврзани да го намалат испуштањето на штетните гасови.
XS
SM
MD
LG