Достапни линкови

Заканата на Шпанската Влада успеа


Шпанските авионски контролори почнаа да се враќаат денеска на работа откако Владата се закани дека ќе ги гони кривично доколку продолжат со штајкот. Водздухопловните власти соопштија дека половина од штрајкувачите веќе почнале со работа. Претходно Владата прогласи „вонредна состојба“ заканувајќи им се со затвор на контролорите кои предизвикаа целодневен прекин на авиосообраќајот во земјата.
XS
SM
MD
LG