Достапни линкови

Мрази и снег во Европа, поплави на Балканот


Централниот и северниот дел на Европа и денеска се соочува со екстремно ниски температури и врнежи од снег, кои предизвикуваат сериозни проблеми во сообраќајот. Во Полска од студ умреле 30 луѓе, а во Чешка најмалку 11. Во меѓувреме, во Албанија, Црна Гора, Србија и Босна и Херцеговина има поплави, а илјадници луѓе се принудени да ги напуштат своите домови.
XS
SM
MD
LG