Достапни линкови

Романија под мраз


По обилните дождови и ниските темепартури Романија е претворена во едно големо лизгалиште, јавуваат новинските агенции. Сообраќајот е отежнат, парикираните автомобили се замрзнати, возовите доцнат по неколку часа а аеродромот во Букурешт откажа дел од летовите. На желеничките пруги паѓаат гранки кои се кршат од тежината на мразулците
XS
SM
MD
LG