Достапни линкови

ЕУ троши премалку средства за борба против тероризмот


Шефовите за контра-тероризам на Европската Унија сметаат дека 27 те земји членки трошат премалку средства за борба против тероризмот во време кога транспортната мрежа е недоволно заштитетена.
Според Жил де Кершо, ЕУ треба да ја зголеми помошта за подрачјата како Јемен, Пакистан и суб - сахарска Африка каде што милитантите се активни. На состанокот во Брисел посебно се дискутира за начините за зголемување на безбедноста во авио сообраќајот.
XS
SM
MD
LG