Достапни линкови

НАТО може да остане подолго во Ирак?


НАТО соопшти дека е подготвен да го пролонгира враќањето на војниците од Ирак и по 2011-та година со цел да ја обучи ирачката полиција. Во соопштението е наведено дека пролонгирањето на датумот е можно доколку ирачката влада го побара тоа од нив. Војниците на НАТО и САД заедно треба да го напушта Ирак до крајот на 2011-та година.
XS
SM
MD
LG