Достапни линкови

Авганистанската изборна комисија ги соопшти и последните изборни резултати


Авганистанската изборна комисија ги објави конечните резултати од изборите во оние провинции во земјата каде што процесот беше забавен поради истрага за фалсификување на гласачките ливчиња.
Со последното пребројување на гласачките ливчиња, на членовите на етничката група Хазари им припадна дополнителни 11 пратенички места. Изборната комисија отфрли речиси една четвртина од ливчињата како неважечки и дисфаливикува 19 кандидати за пратеници поради измама.
XS
SM
MD
LG