Достапни линкови

Европска банка: Ирска и Грција се солвентни


Претседателот на Европската централна банка Жан Клод Трише изјави дека Ирска и Грција се солвентни и оти еврозоната како целина е во подобра ситуација од други развиени економии. Во обид да ги смири финансиските пазари, тој истакна дека двете земји кои добиле помош се солвентни и нивни проблем е како до крај да го спроведат своето реструктуирање.
XS
SM
MD
LG