Достапни линкови

Литванија „лидер во ЕУ“ по број на убиства


Поверојатно е да ве убијат во Литванија отколку на кое било друго место во Европската Унија. Ова е заклучот од извештајот на европската агенција за статистика Еуростат за криминалните трендови во ЕУ.Според извештајот Литванија има просек од речиси 9 убиства на 100 илјади луѓе секоја година во последниве неколку години.Најниски стапки на убиства се регистрирани во Австрија, Словенија и Германија.
XS
SM
MD
LG