Достапни линкови

Про европските сили водат на изборите во Молдавија


По речиси комплетните резултати од парламентарните избори во Молдавија води про европската алијанса пред опозиционите комунисти. Сепак се уште не е јасно дали Премиерот Влад Филат ке успее да добие доволно мандати за да биде избран Претседател на Молдова и да заврши долготрајната политичка криза.
По избројани 95 проценти од гласовите, про европската Алијанса доби 51 насто гласови додека комунистите 40,5 насто.
XS
SM
MD
LG