Достапни линкови

Канкун - Конференција за климатските промени


Преставници од над 200 земји денеска во Канкун - Мексико ја започнаа дводневната конференција посветена на деблокирање на разговорите во Обединетите Нации против климатските промени.
Од Канкун не се очекува нов договор туку ќе бидат допрени прашањата за уништувањето на шумите и размената на технологиите.
XS
SM
MD
LG