Достапни линкови

Швајцарија ќе ги протерува странци што отслужиле казна затвор


Граѓани во Швајцарија на денешниот референдум го подржаа предлогот за протерување на странците кои се осудени за тешки кривични дела. Предлогот ја доби поддршката со 53 проценти од гласачите. Со предлогот се предвидува секој странец вклучувајќи ги и граѓаните на ЕУ ќе бидат протерани кога ќе ја отслужат својата казна. Во Швајцарија живеат 7,7 милиони жители од кои 22% се странци.
XS
SM
MD
LG