Достапни линкови

Нова албанска политичка партија во Македонија


Формирана е нова партија во албанскиот блок која се вика „Албански сојуз“, а основач е досегашниот претседател на невладината организација „Реалитети“ Ваљон Беља. Беља изјавил дека основни цели на партијата ќе бидат промена на политичкиот систем и поделба на земјата на три кантони. Тој додава дека едниот ќе биде етничко албански, другиот македонски и третиот ќе биде етнички помешан.
XS
SM
MD
LG