Достапни линкови

Ирска очекува одобрение за пакетот финансиска помош


Ирскиот премиер Брајан Коен изјави дека владата ги заврши 10 дневните преговори со претствниците на ММФ и ЕУ и очекува во текот на денот да биде ратификуван во Брисел договорот за пакетот финансиска помош. Оваа спогодба треба да биде одобрена од европските министри за финансии на нивната средба денеска во Брисел. Ирска е првата земја од ЕУ која ќе ома можност да ги користи поволностите од пакетот за санација вреден 750 милијарди евра. Грција претходно добои помош, која не едел од овој пакет.
XS
SM
MD
LG