Достапни линкови

Протести во Ирска против планот за штедење


Десетици илјади луѓе се очекува да протестираат во Даблин против владиниот план за намалување на големиот буџетски дефицит. Ирските синдикати сметаат дека протестот претставува последна шанса за да влијаат врз планот на владата пред да биде предаден на усвојување во парламентот. Тој мора да помине за да може Ирска да го добие ветениот спасувачки пакет од 113 милијради долари од Европската унија и од Меѓународниот монетарен Фонд.
XS
SM
MD
LG