Достапни линкови

Запатеро - на Шпанија не и треба ирскиот модел за економски спас


Шпанскиот Премиер Хозе Луис Запатеро ја отфрли можноста за спас во ирски стил за Шпанија иако должничкиот ризик во земјата доживува рекордни височини.
Перспективите за скапо спасување на шпанската економија, која е двојно поголема од грчката, ирската и португалската заедно, покажуваат загриженост на светскиот финансиски пазар. Невработеноста во Шпанија е 20 насто, а растот во тертиот квартал изнесуваше нула проценти.
XS
SM
MD
LG