Достапни линкови

Во Португалија одобрен планот за штедење


Парламентот на Португалија денеска го одбри планот за зголемување на даноците и намалување на платите и бенефициите во наредната година со цел да ја врати довербата во јавните финансии. Буџетскиот дефицит во Португалија и слабиот економски раст ги зголемија страхувањата дека и на таа земја, по Грција и Ирска, ќе и биде потребна финансиска помош. Владата во Лисабон тврди дека со денеска одобрените мерки на ПОртугалија нема да и треба помош.
XS
SM
MD
LG