Достапни линкови

Најавен референдум во Швајцарија


Швајцарците во недела ќе одлучуваат дали земјата ќе усвои построги мерки за третман на странците кои се осудени за одредени кривични дела. Од гласачите на распишаниот референдум ќе се бара да се изјаснат дали Швајцарија треба веднаш да ги брка странските државјани кои се осудени за силување, грабеж, трговија со дрога или злоупотреба на социјална помош.
XS
SM
MD
LG