Достапни линкови

Либерализиран превозот на стока меѓу Македонија и Чешка


Билатералниот превоз на стока меѓу Македонија и Чешка ќе биде целосно либерализиран. Ова е предвидено со спогодбата за меѓународен патен сообраќај , чиј текст е усогласен на состанокот на мешовита комисија за меѓународен патен сообраќај што се оддржа во изминативе два дена во Прага. Македонското министертво за транспорт и врски соопшти дека се очекува договорот да го потпишта двајцата министри во првата половина на следната година.
XS
SM
MD
LG