Достапни линкови

Во САД растат платите и потрошувачката


Пред почетокот на Божиќните празници, американската влада соопшти дека платите на вработените во октомври пораснале за еден ипол насто. Тоа, како што се наведува, придонесло и за зголемување на потрошувачката за 0,4 проценти. Аналитичарите оценуваат дека станува збор за важен податок со оглед на фактот што потрошувачката придонесува со 70 насто во американскиот бруто национален производ.
XS
SM
MD
LG