Достапни линкови

Швајцарија: поригорозни услови за престој на странци


Во Швајцарија в недела ќе се одржи референдум за тоа дали да се донесат построги правила за престој на странци во таа земја. Предложено е автоматско протерување на оние што извршиле некакво кривично дело како насилство, грабеж, шверц со дрога. Референдумот го свика десничарската Швајцарска народна партија. Пред една година во Швајцарија помина референдумот за забрана на изградба минирања во таа земја.
XS
SM
MD
LG