Достапни линкови

Патролите на Фронтекс го намалија напливот на имигранти во ЕУ преку Грција


Патролите на агенцијата за граничен надзор на ЕУ Фронтекс помогна да се намали напливот на имигранти во Грција преку североисточната копнена граница на земјата со Турција. Тимот на Фронтекс заедно со грчката гранична полиција привеле 2.150 илегални имигранти во последниве 20-тина дена.
Агенцијата на ЕУ испрати 175 службеници откако Грција побара помош поради зголемениот број бегалци, претежно од Африка и Авганистан, кои се пробуваат да ја преминат границата на пат за ЕУ.
XS
SM
MD
LG