Достапни линкови

Илјадници британски студенти протестираат во Лондон


Неколку илјади британски студенти протестираат денеска во Лондон поради владиниот план да се зголеми за три пати школарината на колеџите и универзитетите. Владиниот план предвидува зголемување на школарината на 9 илјади фунти, како дел од програмата за штедење и намалување на буџетскиот дефицит. Дел од демонстрантите кршеле излози и паркирани автомобили .
XS
SM
MD
LG