Достапни линкови

САД и ОН ги поздравија конечните изборни резултати во Авганистан


САД и Обединетите Нации го поздравија објавувањето на резултатите од авганистанските парламентарни избори.
Авганистанската изборна комисија соопшти дека вкупно 24 кандидати, кои претходно беа прогласени за победници, се дисквалификувани и една четвртина од над милион и триста илјади гласови се поништени како неважечки.
XS
SM
MD
LG