Достапни линкови

ОН : Бројот на заразени со ХИВ вирусот расте


Обединетите нации соопштија дека ширењето на ХИВ вирусот во Источна Европа и Централна Азија е застрашувачко. Според податоците за минатата година, над 1,4 милиони луѓе се болни од сида, што е за речиси три пати повеќе од бројот на заразени од пред десетина години во тој регион. Русија и Украина бележат 90 проценти пораст на ново заведени пациенти кои се носители на ХИВ вирусот.
XS
SM
MD
LG