Достапни линкови

Генерален штрајк во Португалија


Вработените во јавниот сектор во Португалија започнаа еднодневен национален штрајк, протестирајки против владините мерки за штедење. Ова е прв заеднички штрајк на двата главни синдикати во последниве 22 години. Португалија е под силен притисок од Европската Унија да го намали националниот долг за да не стане трета земја, по Грција и Ирска, на која ќе и биде потребна финансиска помош.
XS
SM
MD
LG