Достапни линкови

Ирска со план за штедење


Ирскиот премиер Брајан Коуен денеска треба да го соопшти планот на владата за заштеда на 15 милијарди евра во наредните 4 години. Кратење на буџетот и зголемување на даноците се неопходните мерки за да може Ирска да добие кредит од Меѓународниот Монетарен Фонд и Европската Унија.
XS
SM
MD
LG