Достапни линкови

Почна формирањето на Собрание во БиХ


Во Сараево денеска беше конституиран Претставничкиот дом на Парламентот на Босна и Херцеговина, со четиригодишен мандат. Ново раководство нема да може да се избира се додека не се постигне договор за тоа кој во новиот мандат ќе биде собраниско мнозинство. Се очекува дека до 27 декември ќе биде формиран Парламентот на БиХ, a во јануари ќе биде формирана нова ентитетска влада
XS
SM
MD
LG