Достапни линкови

Министертвото за правда допрва ќе бара екстадиција на Вранишковски


Македонското министерство за правда ја почна постапката за екстрадиција на расчинетиот владика Јован Вранишковски од Бугарија. Министертвото за правда ќе го испрати барањето до бугарските власти, откако ќе ја собере потребната документација за екстрадиција. Бугарското обвинителство во саботата на Вранишковски му одреди куќен притвор со неограничено времетраење.
XS
SM
MD
LG