Достапни линкови

СЗО: милијарда луѓе во светот без здравствена заштита


Светската здравствена организација денеска соопшти дека околу милијарда луѓе во светот не можат да си дозволат никаква задравствена заштита. Од друга страна, плаќањето за здравствени услуги принудува во сиромаштија околу 100 милиони луѓе годишно. Во најновиот извештај за состојбата со здравството во светот се наведува дека во некои земји здравствените услуги се за дури 67 пати поскапи од меѓународниот просек.
XS
SM
MD
LG