Достапни линкови

Нов Зеланд: неизвесна судбината на заробените рудари


Новозеладнската полиција за прв пат навести дека меѓу 29 те рудари кои се заробени во рудникот Пајк Ривер би можело да има мртви. Претходно, премиерот Џон Ки оптимистички изјави дека рударите биле живи. Во овој рудник пред неколку дена дојде до експлозија по што во рудникот останаа 29 рудари и со нив досега не е воспоставен контакт.
XS
SM
MD
LG