Достапни линкови

Ирска бара заем од ММФ


Ирска аплицираше за заем од ММФ за да го стимулира банкарскиот сектор во земјата. Министрите за финансии на Европската унија набрзина го одобрија барањето за да се заштити финансиската стабилност на еврозоната. Европската централна банка соопшти дека помошта ќе биде обезбедена под стриктни услови, кои ќе бидат договорени меѓу Унијата и ММФ на средба во Даблин.
XS
SM
MD
LG