Достапни линкови

Бајден бара поддршка од Конгресот


Американскиот потпретседател Џо Бајден побара од Конгресот да го поддржат ангажманот на САД во Ирак, тврдејќи дека земјата се уште се соочува со големи безбедносни предизвици. Бајден во своето обраќање објавено во весникот„Њујорк Тајмс“ пишува дека улогата на американскиот ангажман во Ирак се менува од воена во цивилна. Тој бара од Конгресот да ги исполни буџетските барања за поддршка на анагажманот за да може да се вложи во модернизација на ирачките безбедносни сили и да се финанасира развој на полициска програма
XS
SM
MD
LG