Достапни линкови

Ватикан превзема мерки против сексуално малтретирање


Ватикан подготвува нов прирачник за римо-католичките свештеници за спречување на сексулано малтретирање на деца. Кардиналот Вилијам Левада, кој е шеф на канцеларијата на Ватикан за справување со сексуалните малтретирања, вчера информирал околу 150 кардинали за новиот прирачник кој содржи препораки за превенција, подобра проверка на свештениците и соработка со цивилните власти за откривање на случаите.
XS
SM
MD
LG