Достапни линкови

НАТО со нов концепт за наредните 10 години


Лидерите на НАТО, на самитот во Лисабон, ја одобрија новата 10-годишна стратегија на Алијансата, во која се вклучени битката против тероризмот и интернет нападите. Генералниот секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изјави дека новиот стратегиски концепт содржи конкретни чекори кои ќе ги превземе НАТО во наредните години.
XS
SM
MD
LG