Достапни линкови

Турција - Анти ракетниот систем да не против одредена земја


Турција сака проектот за противракетен штит на НАТО да не биде против определена држава и посебно Иран, и изгледа дека е постигната согласност за тоа прашање, изјави денска претседателот Абдула Ѓул пред да замине на самитот на Алијансата во Лисабон.
Според него, Турција не може да учествува во проект насочен спрема одредена држава и оти НАТО е организација за одбрана чија мисија е да ги заштитува своите членки до ракетна закана, а не организација за закани.
Лидерите на 28-те држави треба да одобрат на создавање систем за Против Ракетна Одбрана на НАТО во Европа.
XS
SM
MD
LG