Достапни линкови

Апел за подобра заштита на цивилите во Авганистан


Меѓународните хуманитарни организации бараат од членките на НАТО да направт повеќе во заштитата на цивилите во Авганистан. До апелот дојде во пресрет на самитот на НАТО во Лисабон на кој една од главните точки ќе биде токму ситуацијата во таа земја. Се предупредува дека авганистанската полиција се уште не била доволно обучена за да ја преземе безбедноста од НАТО силите што се планира да започне во текот на идната година.
XS
SM
MD
LG