Достапни линкови

СБ на ОН го продолжи мандатот на ЕУФОР


Советот за безбедност на Обединетите нации им го продолжи за една година мандатот на европските сили во Босна и Херцеговина, ЕУФОР. Во резолуцијата се наведува дека властите на БиХ ја имаат одговорноста за натамошната успешна реализација на Дејтонскиот мировен договор. ЕУФОР го презеде ангажманот за поддршка на мирот во БиХ во 2004 година од силите на НАТО.
XS
SM
MD
LG