Достапни линкови

Грција вети намалување на дефицитот до 7,4%


Во предлог буџетот што денеска грчката влада му го предаде на Парламентот на разгледување е наведено дека наредната година дефицитот ќе изнесува 7,4 проценти од бруто домашниот производ. Министерството за финансии соопшти дека со актуелните мерки за штедење дефицитот ќе се намали за 5 милијарди евра во однос на годинава. Се очекува рецесијата во Грција да биде поостра од предвидувањата.
XS
SM
MD
LG