Достапни линкови

Меѓународен тим научници создале антиматерија


Научниците од Европската организација за нуклеарни истражувања тврдат дека за прв пат успеале да ги задржат новосоздадените атоми на антиматерија. Физичарите велат дека успеле да создадат антиматерија на истиот начин на кој е создадена материјата во таканаречениот Биг Бенг при кој е создаден универзумот. Научниците и претходно создале антиматерија но за прв пат тие успеале да ја оддржат доволно долго за да можат да ја истражуваат.
XS
SM
MD
LG