Достапни линкови

Грчката влада го изготви предлог буџетот за 2011-та


Грчката влада го изготвила предлог буџетот за 2011-та, кој денеска ќе биде доставен до парламентот. Во него се предвидени натамошни мерки за штедење за да бидат остварени целите за намалување на буџетскиот дефицит. Грчката економија е под строг надзор од Меѓународниот Монетарен Фонд и од Европската Унија, кои го продолжија три-годишниот финансиски пакет помош во износ од 110 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG