Достапни линкови

Ирската економија ќе ја спасуваат експерти


Претставници на Европската Комисија, Меѓународниот монетарен фонд и Европската централна банка отпатува во Ирска за д аизнајдат начин како да и се помогне на земјата да излезе од длабоката финансиска криза. Ирска годинава се соочува со јавен дефицит во износ од 32 отсто од буџетот, што е многу повеќе дури и од Грција и далеку ја надминува границата од 3 проценти која ја дозволува ЕУ.
XS
SM
MD
LG