Достапни линкови

Бузек:Србија во ЕУ само преку дијалог со Приштина и Хашкиот трибунал


Претседателот на Европскиот парламент Јиржи Бузек вели дека подготвеноста за дијалог со Приштна и соработката со Хашкиот трибунал ќе бидат одлучувачки фактори на патот на Србија кон Европската унија.
Во интервју за Вечерње новости, Бузек вели дека Србија мора да направи напредок во реформите на јавната администрација и во борбата против организираниот криминал и корупцијата.
XS
SM
MD
LG