Достапни линкови

Црна Гора очекува наскоро да стане член на НАТО


Црна Гора би можела наскоро да стане член на НАТО, затоа што земјата е веќе една година во Акциониот план за членство и почнува со примената на годишната Националната програма. Ова го изјави црногорскиот министер за одбрана Боро Вучиниќ при крајот на неговата посета на САД. Тој додаде дека прашање на време е кога земјата ќе ги исполни партнерските обврски и ќе стане член на Алијансата.
XS
SM
MD
LG